Varmepumper i Køge

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et apparat, der er i stand til at udnytte den energi, der findes i både jord og luft udenfor. Varmepumpen anvender denne energi til at skabe varme inde i huset. Varmepumpen anses derfor som et bedre alternativ til andre opvarmningskilder, herunder elvarme og oliekedel.

Udnyttelsen af energien sker inde i apparatet, hvor der sidder en kompresser, som er i stand til at opvarme den kolde luft.

Det vil sige, at luften transporteres udefra og ind igennem en varmeveksler.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Helt konkret fungerer varmepumpen som apparat ved, at et kølemiddel inde i kompressoren cirkuleres rundt i pumpen.

På den måde kan varmepumpen gøre de lave temperaturer til varme temperaturer. Et aircondition anlæg fungerer efter præcist samme koncept – bare omvendt i forhold til temperaturene.

Hvilke typer varmepumper findes der?

Der eksisterer forskellige typer af varmepumper.

Herunder eksempelvis:

 • Luft til luft varmepumpe: udvinder varme fra luften udenfor og omdanner det til opvarmet luften indenfor.
 • Luft til vand varmepumpe: henter også luft udefra og overfører det til husstandens varmvandsbeholder.
 • Jordvarme pumpe: omdanner varme fra jorden i undergrunden til varmt vand i radiatoren og brugsvarme.

Hos os kan du finde varmepumper af kvalitetsmærker til konkurrencedygtige priser. Vi fører mærker som Panasonic, Mitsubishi og Daikin.

Panasonic

Panasonic er netop kommet på markedet med den nye Econavi funktion, og har altid styr på et flot og ekslusivt design, med fleksible tilslutningsmuligheder. Vi har en lang række produkter fra Panasonic, som du kan læse mere om her

Mitsubishi

Fra Mitsubishi af, har vi varmepumper som er udstyret med Hyper Heating, det er en ny funktion hvilket hjælper med at give en god varme, selv ned til en udetemperatur på -25°C. Du kan læse mere om det her

Daikin

Daikin er optimal når det kommer til luft till luft varmepumper, de har enkle og smarte online controller, som kan bruges uanset hvor du befinder dig. Det kan skabe en optimal komfort i dit hjem, selv når du er ude. Læs mere her.

Find den rette varmepumpe

Vælg den rigtige varmepumpe hos JD-Teknik i Køge

Hos JD-Teknik i Køge har vi en bred variation af varmepumper, så vi bedst muligt kan dække netop dit behov.

Når du skal købe en luftvarmepumpe, er der adskillige aspekter, du skal tage forbehold for og have klargjort. Du skal eksempelvis bestemme dig for, om du vil have luft-luft eller luft-vand.

Samtidig skal du også overveje størrelsen på huset, antal etager, isoleringsmængde og meget mere. Men det kan vi sagtens hjælpe dig videre med, hvis du ønsker dette.

Foruden dette skal du også gøre dig tanker om, hvorvidt der er behov og brug for ekstra funktioner udover varme og afkøling. Det kan eksempelvis være vedligeholdelsesvarme, luftrensningssytem eller behov for en fjernbetjening.

Skift til varmepumpe for besparelser

Men hvorfor er det en god ide at skifte til en varmepumpe?

Vi siger gerne til vores kunder, at en af de bedste grunde til at skifte til en varmepumpe er den store besparelse, du kan opleve på din varmeregning. Skift dit gamle oliefyr eller anden varmekilde ud med en varmepumpe og spar op til flere tusinde kroner om året.

Det kan dog være en dyrere investering at købe en varmepumpe.

Men det betaler sig på den lange bane. Du kan sagtens forvente at kunne tjene pengene hjem på kun 5-6 år.

Hvor længe kan din varmepumpe holde?

Det er vigtigt, du husker at tage dig af din varmepumpe.

På den måde undgår du, at den ældes før tid på grund af mangelende service.

På samme måde, som du løbende vedligeholder og servicerer din bil, skal der også bruges tid på din varmepumpe – dog i mindre grad.

Det er en større investering at købe en ny varmepumpe, så når først du har fået installeret den, er det også afgørende, at du ikke forsømmer den. Helt ligesom med en ny bil.

Vi har derfor samlet et par korte og gode råd til dig, som kan være med til at forlænge levetiden på din varmepumpe.

 • Sørg for at rengøre pumpen regelmæssigt
 • Få serviceret din varmepumpe med jævne mellemrum
 • Hold øje og vær opmærksom med ændringer i driften
 • Husk at have opsyn med udendørsdelen

Sørg for at rengøre pumpen regelmæssigt

Den mest effektive måde du kan sikre en forlænget levetid for din varmepumpe vil være ved at rense filtret i pumpen regelmæssigt.

Få serviceret din varmepumpe med jævne mellemrum

En gennemsnitlig varmepumpes effektivitet falder med op til 30 procent over et par år, hvis den ikke bliver taget hånd om og serviceres regelmæssigt.

Hos JD-Teknik anbefaler vi, at du kontakter os for at få foretaget dit servicetjek af din nye varmepumpe. Vi servicerer din varmepumpe, uanset om den købt gennem os eller ej.

Ved at få tjekket og gennemgået varmepumpen af os, kan du være med til at sikre, at din varmepumpe opnår maksimal effektivitet og levetid. På den måde er service af din varmepumpe med til at optimere din opsparing over tid.

Når vi udfører servicetjek, kontroller vi områder som mængden af gas i kølepladsen samt temperaturen til både opvarmning og nedkøling.

Hold øje & vær opmærksom på ændringer i driften

Der kan opstå uregelmæssigeheder i varmepumpens drift over tid.

Der kan også være tider, hvor servicen skal håndteres af en professionel. Det kan eksempelvis være, hvis effektiviteten falder over tid. Det kan nemlig ofte bindes sammen med lækage af gas.

Hvis det sker, skal du kontakte din montør.

Husk at have opsyn med udendørsdelen

Hold øje med at det vand, som strømmer ud fra undersiden af din varmepumpes udendørsdel er under afrimning og har fri passage til at kunne løbe væk. Om vinteren kan der opstå den risiko, at vandet kan fryse til is, hvilket kan beskadige varmepumpen.

Hvordan ved jeg, hvornår min varmepumpe har brug for service?

Det er et godt spørgsmål, som vi ikke har et konkret svar på.

Når det kommer til service, varierer det fra varmepumpe til varmepumpe. Samtidig afhænger det også af, hvilken type du har installeret. En tommelfingerregel er, hvis du bruger din luft-til-luft varmepumpe som aircondition om sommeren, anbefaler vi, at den bliver tjekket lidt oftere.

Har du nogen spørgsmål til vores varmepumper?

Hvorfor vælge os?

Det kan være svært at finde frem til den rigtige udbyder.

Hos JD-Teknik mener vi, det er vigtigt at sørge for dig. Som vores kunde skal vi sørge for, at du er tilfreds. Det indebærer stabil kvalitet, let dialog samt dygtige og fleksible medarbejdere, som selv er i stand til at disponere deres tid.

Hos os er du sikker på at:

 • opgaven bliver udført professionelt og korrekt
 • udlærte fagfolk med god erfaring og pålidelig viden hjælper dig
 • at du får konkurrencedygtige priser
 • alt er i orden, når vi er færdige.
 • håndtering af spørgsmål, ændringer og indvendinger ikke er noget problem

Udover det så hjælper vi med, at du også ved, hvordan varmepumpen fungerer.

Vi bruger gerne tid på en introduktion af produkterne med de basale instruktioner.

Få et uforpligtende tilbud

Vi tilbyder altid at give dig et uforpligtende tilbud på en varmepumpe. Vi ved også godt, det kan være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe der vil være den helt rette.

Vi sidder derfor klar til at hjælpe dig videre og besvare dine spørgsmål.

Ring til os
Skriv til os