Varmepumper

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et apparat, som er i stand til at udnytte den energi, der findes i både jord og luft udenfor. Varmepumpen anvender denne energi til at skabe varme inde i huset. Varmepumpen anses som et bedre alternativ til andre opvarmningskilder, herunder elvarme og oliekedel.

Udnyttelsen af energien sker inde i apparatet, hvor der sidder en kompresser, som er i stand til at opvarme den kolde luft. Det vil sige, at luften transporteres udefra og ind igennem en varmeveksler. 

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Helt konkret fungerer varmepumpen som apparat ved, at et kølemiddel inde i kompressoren cirkuleres rundt i pumpen. På den måde kan varmepumpen gøre de lave temperaturer til varme temperaturer. En aircondition fungerer efter præcist samme koncept, bar omvendt i forhold til temperaturene.

Hvilke typer varmepumper findes der?

Der eksisterer forskellige typer af varmepumper, som eksempelvis:

 • Luft til luft varmepumpe: udvinder varme fra luften udenfor og omdanner det til opvarmet luften indenfor
 • Luft til vand varmepumpe: henter også luft udefra og overfører det til husstandens varmvandsbeholder
 • Jordvarme pumpe: omdanner varme fra jorden i undergrunden til varmt vand i radiatoren og brugsvarme
Kontakt os

Skift til varmepumpe for besparelser

Hvorfor er det en god ide at skifte til en varmepumpe? Fordi du kan sænke din varmeregning med op til flere tusinder kroner om året ved at skifte det gamle oliefyr ud med en varmepumper. Det kan måske virke dyrt at skulle ud og investere i en varmepumpe. Men det kan på den lange bane betale sig. Du kan derfor forvente, at du kan tjene pengene hjem på bare 5-6 år.

Varmepumper hjælper til et bedre miljø

Der er konstant et fokus på at forbedre varmeløsningerne. På sigt kan de blive endnu bedre og endnu mere energivenlige i forholdet til, hvad de er nu. En af metoderne er vindenergi, da en mængde el i fremtiden forventes af komme fra vindenergi.

Vi tilbyder varmepumper på hele Sjælland

En anden metode er varmepumpen. Varmepumpen udnytter en naturlig og vedvarende form for energi. Selvom en varmepumpe gør brug af el, sker der stadig en reduktion i udslippet af CO2 i forhold til tiden med oliefyr.

Vælg det rigtige produkt

Hos JD-Teknik har vi en bred variation af varmepumper, så vi bedst muligt kan dække netop dit behov. Når man skal købe en luftvarmepumpe, er der adskillige aspekter, man skal tage forbehold for og have klargjort. Man skal eksempelvis bestemme sig for, om man vil have luft-luft eller luft-vand. Samtidig skal man også overveje størrelsen på huset, antal etager, isoleringsmængde og meget mere.

Foruden dette skal man gøre sig tanker om, hvorvidt der er behov og brug for ekstra funktioner udover varme og afkøling. Det kan eksempelvis være vedligeholdelsesvarme, luftrensningssytem eller behov for en fjernbetjening. Der skal også tages højde for, at den tilvalgte varmepumpe skal fungere til det nordiske klima.

Hos os kan du finde kvalitets-mærker og -varer til konkurrencedygtige priser. Vi fører mærker som Panasonic, Mitsubishi og Daikin.

Kontakt os


Varmepumper og deres levetid

Det er vigtigt, at du husker at tage dig af din varmepumpe. På den måde undgår du, at den ældes før tid på grund af mangelende service.

På samme måde, som du løbende vedligeholder og servicere din bil, skal der også bruges tid på din varmepumpe, dog i mindre grad. Det er en større investering at købe en ny varmepumpe, så når først du har fået installeret din varmepumpe, er det også afgørende, at du ikke forsømmer den. Helt ligesom med en ny bil.

Vi har derfor samlet et par korte og gode råd til dig, som kan være med til at forlænge levetiden på din varmepumpe:

 • Sørg for at rengøre pumpen regelmæssigt
 • Få serviceret din varmepumpe med jævne mellemrum
 • Hold øje og vær opmærksom med ændringer i driften
 • Husk at have opsyn med udendørsdelen

Lad os se på det mere i dybden:

1. Sørg for at rengøre pumpen regelmæssigt

Den mest effektive måde du kan sikre en forlænget levetid for din varmepumpe, vil være ved at rense filtret i pumpen regelmæssigt.

2. Få serviceret din varmepumpe med jævne mellemrum

En gennemsnitlig varmepumpes effektivitet falder med op til 30 procent over et par år, hvis den ikke bliver taget hånd om og serviceres regelmæssigt. Hos JD-Teknik anbefaler vi, at du kontakter os for at få foretaget dit servicetjek af din nye varmepumpe. Vi servicerer din varmepumpe, uanset om den er, eller ikke er, købt igennem os.

Ved at få tjekket og gennemgået varmepumpen af os, kan du være med til at sikre, at din varmepumpe opnår maksimal effektivitet og levetid. På den måde er service af din varmepumpe med til at optimere din opsparing over tid.

Når vi udfører servicetjek, kontroller vi områder som mængden af gas i kølepladsen, samt temperaturen til både opvarmning og nedkøling. Du kan læse mere om vores service her, hvor vi også tilbyder montage til dem der ønsker en nye varmepumpe.

Hvordan ved jeg, hvornår min varmepumpe har brug for service?

Det er et godt spørgsmål, som ikke har et konkret svar. Når det kommer til service, varierer det fra varmepumpe til varmepumpe. Samtidig afhænger det også af, hvilken type du har installeret. En tommelfingerregel er, at hvis du bruger din luft-til-luft varmepumpe som aircondition om sommeren, anbefaler vi at den bliver tjekket lidt oftere.

Læs mere

 

3. Hold øje og vær opmærksom på ændringer i driften

Der kan opstå uregelmæssigeheder i varmepumpens drift over tid. Der kan også være tider, hvor servicen skal håndteres af en professionel. Det kan eksempelvis være, hvis effektiviteten falder over tid. Det kan nemlig ofte bindes sammen med lækage af gas. Hvis det sker, skal du kontakte din montør.

4. Husk at have opsyn med udendørsdelen

Hold øje med, at det vand, som strømmer ud fra undersiden af din varmepumpes udendørsdel, er under afrimning og har fri passage til at kunne løbe væk. Om vinteren kan der opstå den risiko, at vandet kan fryse til is, hvilket kan beskadige varmepumpen.

Hvorfor vælge os?

Det kan være svært at finde frem til den rigtige udbyder. Hos JD-Teknik mener vi, at det er vigtigt at sørge for dig. Som vores kunde skal vi sørge for, at du er tilfreds. Derfor sørger vi for stabil kvalitet, let dialog samt dygtige og fleksible medarbejdere, som selv er I stand til at disponere deres tid.

Hos os er du sikker på:

 • Opgaven bliver udført professionelt og korrekt
 • Udlærte fagfolk med god erfaring og pålidelig viden
 • Konkurrencedygtige priser
 • Alt er i orden, når vi er færdige.
 • Håndtering af spørgsmål, ændringer og indvendinger

Udover det så hjælper vi med, at du også ved, hvordan varmepumpen fungerer. Vi bruger gerne tid på en introduktion af produkterne med de basale instruktioner.

Uforpligtende tilbud

Vi har en række produkter fra vores leverandører PanasonicMitsubishi og Daikin. Det kan være svært at finde ud af, hvilken vare der er den rigtige til dit behov, og hvordan det hele hænger sammen, hvis man er ny inden for varmepumper. Vi anbefaler derfor, at du kontakter os.

Vi gør altid, hvad vi kan for at være tilgængelig for dig på både telefon og mail.

Kontakt os