Hvor længe kan din varmepumpe holde?​

Det er vigtigt, du husker at tage dig af din varmepumpe.​

På den måde undgår du, at den ældes før tid på grund af mangelende service.

På samme måde, som du løbende vedligeholder og servicerer din bil, skal der også bruges tid på din varmepumpe – dog i mindre grad.

Det er en større investering at købe en ny varmepumpe, så når først du har fået installeret den, er det også afgørende, at du ikke forsømmer den. Helt ligesom med en ny bil.

Vi har derfor samlet et par korte og gode råd til dig, som kan være med til at forlænge levetiden på din varmepumpe.​

Sørg for at rengøre pumpen regelmæssigt

Få serviceret din varmepumpe med jævne mellemrum

Hold øje og vær opmærksom med ændringer i driften

Husk at have opsyn med udendørsdelen

Sørg for at rengøre pumpen regelmæssigt​

Den mest effektive måde du kan sikre en forlænget levetid for din varmepumpe vil være ved at rense filtret i pumpen regelmæssigt.

Få serviceret din varmepumpe med jævne mellemrum​

En gennemsnitlig varmepumpes effektivitet falder med op til 30 procent over et par år, hvis den ikke bliver taget hånd om og serviceres regelmæssigt.

Hos JD-Teknik anbefaler vi, at du kontakter os for at få foretaget dit servicetjek af din nye varmepumpe. Vi servicerer din varmepumpe, uanset om den købt gennem os eller ej.

Ved at få tjekket og gennemgået varmepumpen af os, kan du være med til at sikre, at din varmepumpe opnår maksimal effektivitet og levetid. På den måde er service af din varmepumpe med til at optimere din opsparing over tid.

Når vi udfører servicetjek, kontroller vi områder som mængden af gas i kølepladsen samt temperaturen til både opvarmning og nedkøling.

Hold øje & vær opmærksom på ændringer i driften​

Der kan opstå uregelmæssigheder i varmepumpens drift over tid.

Der kan også være tider, hvor servicen skal håndteres af en professionel. Det kan eksempelvis være, hvis effektiviteten falder over tid. Det kan nemlig ofte bindes sammen med lækage af gas.

Hvis det sker, skal du kontakte din montør.

Husk at have opsyn med udendørsdelen​

Hold øje med at det vand, som strømmer ud fra undersiden af din varmepumpes udendørsdel, er under afrimning og har fri passage til at kunne løbe væk. Om vinteren kan der opstå den risiko, at vandet kan fryse til is, hvilket kan beskadige varmepumpen.

Hvordan ved jeg, hvornår min varmepumpe har brug for service?​

Det er et godt spørgsmål, som vi ikke har et konkret svar på.

Når det kommer til service, varierer det fra varmepumpe til varmepumpe. Samtidig afhænger det også af, hvilken type du har installeret. En tommelfingerregel er, hvis du bruger din luft-til-luft varmepumpe som aircondition om sommeren, anbefaler vi, at den bliver tjekket lidt oftere.

Kontakt os

​Er du interesseret i en varmepumpe, så kan du kontakte vores firma og høre mere om vores priser på telefon +45 28 91 01 91 eller via vores kontaktformular.​​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

JD TEKNIK

Havløkkevej 3

4600 Køge

Telefon: + 45 28 91 01 91

E-mail: jackie@jd-teknik.dk

OM OS

Hos JD-Teknik beskæftiger vi os med varmepumper, aircondition og køleanlæg. Når du bestiller hos os, tilbyder vi en pakkeløsning.